Інтерактивна зустріч «Як читати швидше, запам’ятовувати краще та досягати мети» з майбутніми читачами бібліотеки

21 жовтня у відділі читальних залів бібліотеки відбулася інтерактивна зустріч «Як читати швидше, запам’ятовувати краще та досягати мети» для студентів першого курсу Луцького педагогічного коледжу. Це було перше знайомство вихованок коледжу з бібліотекою. Про історію створення, послуги та трансформацію бібліотеки в сучасний інформаційний центр розповіла завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай.

Знайомство з виданнями, які розповідають про неймовірні можливості людського мозку, вражаючі методи вдосконалення своїх знань, нові техніки навчання розпочалося з експерименту, запропонованого у книзі Роба Іставея «Запам’ятовувати все і завжди», який полягав в тому, щоб визначити скільки часу піде у присутніх на те, щоб добути відповіді на запропоновані питання зі своєї пам’яті. Далі дізнавалися про різноманітні способи запам’ятовування, правила, як треба вчитися, і як не треба, а ще – як поліпшити свою концентрацію, швидкість та розуміння прочитаного, ефективно розплановувати час та піклуватися про свій мозок. Надзвичайно зацікавили присутніх методики і техніки  вивчення іноземних мов. За допомогою запропонованих порад можна легко і швидко опанувати  будь-яку мову.

Цікавими були думки  присутніх про те, що важливіше для досягнення успіху в житті – рівень IQ чи розвинутий емоційний інтелект? Спробували разом зрозуміти, чому часто найважливіші рішення ми приймаємо у перші дві секунди – на підставі мимовільного погляду та інтуїції.

Час зустрічі промайнув швидко, а так хотілося дізнатися і про інші  мотиваційні книги, представлені на книжковій виставці!!! Тому домовилися про наступні зустрічі у читальній залі книгозбірні.

Додаткова інформація