З днем народження, рідне місто!

 

Бібліотека святкує день народження рідного міста.

Ти таке древнє, але – сучасне, розвинене, стильне… Ти місто Лесі Українки, Олени Левчанівської, Модеста Левицького, Михайла Кравчука … Ти місто книг та бібліотек… місто читаюче, думаюче, місто тих, хто прагне знань та навчає.

 

   Сьогодні рідний Луцьк відзначає 935-у річницю першої писемної згадки. Бібліотечна акція на Театральному майдані біля приміщення бібліотеки – свідчення високої поваги та вдячності місту, лучанам, його історії та молодості. Книжкова виставка «Луцьк – то любов! Історія, долі, тексти…» розкриває велич та звитяги древнього та сучасного Лучеська. На виставці «Повештаємося книжковими лабіринтами» були представлені для молоді книги з психології, дозвілля та художні твори сучасних авторів.

 

На інтелектуальному табло демонструвалися теплі, зворушливі замальовки із фотопроєкту #bibliowindows «Життя Луцька очима одного вікна», підготовлені фотографинею, бібліотекаркою нашої книгозбірні Мариною Місюк. Нею ж створена масштабна витинанка, на ній представлено відомі місця Луцька. Вона і стала своєрідною фотозоною. Для лучан та гостей була представлена фотосушка «Луцьк 65 років тому на фотографіях Ірини Левчанівської» з архіву аматорської кіностудії «Волинь».

 

 

З нагоди Дня міста на центральній алеї парку ім. Лесі Українки бібліотекарі долучали молодь до майстерки з виготовлення прапора Луцька та перевірки знань про своє місто у вікторині «Древнє місто над Стиром» спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Луцьк святкує. Усі ми прагнемо добра, розквіту та європейського майбуття тобі, рідне місто!!!

Додаткова інформація