Інтерактивна квест-вікторина «Невідомий Шевченко» зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася у бібліотеці

 

11 березня в рамках святкування 206-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка у бібліотеці відбувся цікавий нестандартний захід – інтерактивна квест-вікторина «Невідомий Шевченко», присвячена життю і творчості Кобзаря. Головною ідеєю заходу було продемонструвати – наскільки захоплюючою, сучасною, актуальною та водночас і оригінальною є ця особистість.

В заході взяли участь студенти 2-го курсу педагогічного факультету СНУ імені Лесі Українки, яким випала нагода пригадати все, що вони чули,  вчили і знали про українського генія. Завдання квесту-вікторини були вибудувані таким чином, що крім загальновідомих фактів з біографії Кобзаря, потрібно було відтворити в пам’яті і найвідоміші твори поета.

Студенти стали учасниками захоплюючої онлайн-вікторини. Зрозуміло, що  участь в ній була б неможлива без смартфону та Інтернету, адже онлайн-вікторина складалась з 50-ти питань і завдань. Потрібно було обрати не лише правильну відповідь, а й зробити це якнайшвидше. Після виконання всіх завдань учасники змогли побачити свій рейтинг успішності.

Звісно, дізнались учасники і про нові невідомі широкому загалу факти, які їх неабияк подивували та зацікавили. Присутні прослухали музичні композиції на вірші Тараса Шевченка у виконанні сучасних українських виконавців.  Завершився захід пам’ятним відеороликом з Революції Гідності, на якому Герой Небесної сотні Сергій Нігоян читає уривок з поеми «Кавказ».

Студентки переконались, що така креативна форма дозволяє глибше пізнати творчість Великого Кобзаря, замислитись над його доробком та спонукає читати і перечитувати його геніальні твори.

Додаткова інформація