Кейс-урок «Чи можна жити без лихослів'я?»

17 грудня у бібліотеці з учнями середніх класів спеціалізованої школи №1 проведено кейс-урок «Чи можна жити без лихослів'я?». Спільними зусиллями психологів, бібліотекарів та вчителів намагалися пояснити це дітям не з філологічної, а психологічної точки зору. І це вдалося. Дітей переконали, що лихослів'я це не круто, але в цікавій формі, і не нудно, і не довгими розповідями та повчаннями.

Психолог, керівник ГО «Ми вільні», в рамках клубу «Думай. Дій. Досягай» Світлана Сасюк, поставила собі завдання: що цікавого дізнаються діти протягом цього кейс-уроку? Виявилось, що дітям було просто супер позитивно, адже вони отримали чимало пізнавальної інформації. Спільними зусиллями виясняли: чи можна жити в сучасному світі і не лихословити; досліджували психологічні і соціальні причини лайки; малювали емоції людей, які лихословлять; дізнавались, як пов'язані квантова фізика і мат та до чого тут вазони; грали в гру, яка об'єднує, та запам'ятали 4 прекрасних лайфхаки, як кинути лихословити.

Ця тема стала настільки актуальною серед присутніх та їх наставників, що виявили бажання поспілкуватись з психологом школярі із інших навчальних закладів. Якщо бажаєте і ви, щоб ваша дитина пропрацювала цей кейс-урок, запрошуємо до участі на базі обласної бібліотеки для юнацтва.

Додаткова інформація