Помилка
  • JUser::_load: не можу завантажити користувача з ID: 61

Cпілкування «Катехизис разом зі священиком»

8 серпня в стінах бібліотеки ми мали приємну нагоду зустрітися з намісником чоловічого братського монастиря Воздвиження хреста Господнього ієромонахом Никодимом (Смілий) для духовного спілкування на тему «Катехизис разом зі священиком». Катехизис – повчання, казання – доступний для всіх підручник з християнської віри, що тлумачить вчення церкви, її таїнства. Зустріч, яка відбулася в рамках проекту «Духовність та культура», розпочалася із спільної молитви.

В своїй розмові священнослужитель зробив історичний екскурс в створення релігій світу. Відмітив те, що багато хто вбачає духовну потребу іти до сповіді, щоб очиститись від щоденної скверни чи звірити з духовною особою свої відчуття. У своїх вчинках ми повинні в першу чергу орієнтуватись не на підтримку чи осуд оточуючих (хто що подумає чи скаже), а на віру у Бога.

Присутні – бібліотечні працівники та читачі бібліотеки змогли отримати відповіді на питання, зокрема щодо поведінки в церкві, дотримання посту, спілкування з представниками інших конфесій.  Варто думати  кожному: хто я, які мої вчинки, як вони зорієнтовані на закони природи та Закони  божі.

Зустріч була приємною і невимушеною, дала можливість розширити нашу свідомість за межі матеріального світу. Кожен з нас зрозумів, що єдність і взаємозв'язок із церквою, божими заповідями спонукає, виявляє найвищі людські якості, викликає прагнення творити добро для себе і людей, щоб жити щасливо. Спілкування зорієнтувало нас на проведення подібних заходів для  молодіжної аудиторії.

Більше фото на Facebook

 

Додаткова інформація