«Журавлиний переклик його душі»

«Журавлиний переклик його душі»

 

За такою назвою у бібліотеці в залі хабу Мераба відбувся літературно-музичний вечір,присвячений 150-річчю від дня народження Богдана Лепкого  та приурочений Дню української писемності та мови.

Видиш, брате мій,

Товаришу мій,

Відлітають сірим шнурком

Журавлі в вирій.

Цю пісню, мабуть, знає кожен українець. Автор її слів – поет з великої літери, прозаїк, майстер різних жанрів, документаліст епохи, публіцист і редактор, великий дослідник і видавець, педагог і політик, художник і мистецтвознавець. Досліджено, що творча спадщина Богдана Лепкого становить понад 80 книг. Разом зі студентами 2 курсу Луцького педагогічного коледжу розмірковували про життєвий шлях, особисті драми, педагогічну, літературну, громадську діяльність Богдана Лепкого, а найголовніше, – його державницьку позицію. Дехто відновив у пам’яті фрагменти його яскравої біографії, а хтось дізнався щось нове, переглядаючи документальну хроніку і, звісно ж, насолоджувалися чудовими піснями на його слова: «Чуєш, брате мій», «Рожевий квіте», «В очахтвоїх я небо бачу».

Студенти, які долучились до імпрези в якості учасників, декламували вишукану поезію,  порадували чудовою дикцією, злагодженістю в діях. Тож і до нас долинув журавлиний переклик душі поета непересічного таланту, ніжного лірика і щирого патріота України. Поета, чия поезія дивовижно співзвучна нашому складному часу, часу конфліктів, переломів в історії, людських страждань і надій. Приємно, що молоде покоління гарно сприймало те, що відбувалося в залі: уважно та з неабиякою зацікавленістю. 

 Присутні мали можливість перевірити свої знання про видатного українця через онлайн тест «Високе небо Богдана Лепкого», підготовленого працівниками бібліотеки.

 

Додаткова інформація