Пішохідний квест для молоді із кодовим словом «Безпека»

 

28 липня, напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, об`єднали організаторські зусилля бібліотека, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Патрульна поліція Волинської області, квестерка Лідія Гонтар та співорганізаторка квесту Світлана Мілінчук для того, щоб під час квесту поінформувати молодь, як не стати об’єктом торгівлі людьми.

До участі у заході зареєструвалися вісім команд від двох до п’яти учасників у кожній. Учасники мали розшукати загадані локації у центральній частині міста, правильно зреагувати на провокацію та прийняти рішення.

«В Україні діє воєнний стан. Дуже багато жінок з малими дітьми перетинають кордон, не знають куди вони їдуть. Ми радимо таким жінкам перевіряти, з якими особами вони перетинають кордон, триматися по троє-четверо осіб, тримати зв’язок зі своїми родичами в Україні або за кордоном», – говорить речниця патрульної поліції Анна Цисюк.

На локації у відділі абонементу бібліотеки для учасників було завдання – вибрати серед чималої кількості видань на виставці, ті книги, де розповідається про рабство та насилля над жінками.

Першу локацію відгадала найшвидше команда вчителів. Далі на дистанції вчителів обійшли підлітки Ілля Новосад та Олександр Ковальчук, які перші з усіх команд прибігли в Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі українки, де відбувалася провокація.

Актор-початківець Артур Березовець у ролі работоргівця нібито заманює свою жертву в автомобіль. Школярі зреагували на ситуацію та викликали поліцію. «Чоловік хотів силоміць запхати в машину, а жінка явно була проти. Він погрожував їй штрафом у дві тисячі доларів», – зазначив школяр Олександр.

Перемогу у квесті здобули школярі Ілля та Олександр, які першими впоралися з усіма завданнями. У подарунок від організаторів хлопці отримали сувеніри.

Квест закінчився переглядом фільму «Життя на продаж» у відділі читальних залів.

Додаткова інформація