Свято радості та надії до Міжнародного дня захисту дітей

 

01 червня декілька років поспіль до відзначення Міжнародного дня захисту дітей – фестивалю «Острів дитинства», яке організовує Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, долучається наша бібліотека.

 

Це прекрасне свято радості та надії. До цього дійства, яка знаходилось біля приміщення Луцького відділу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), було створено дві локації від книгозбірні – вікторина та майстерка. Ми будували свою програму таким чином, щоб це було не тільки цікаво, але й пізнавально. Вікторина «Як я знаю право» побудована на запитаннях про права дитини в залежності від вікової категорії. Цікаво, що малеча, аналізуючи уривки з казок, змогла дати правильні відповіді, яке саме право дитини було порушено, а от вже старші замислювалися над більш серйозними питаннями. Відповіді дітей спонукають задуматися дорослим: кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. За правильні відповіді кожен учасник отримав подарунок.

Майстерка з виготовлення лялечки хенд-мейд відбулась чудово. Дівчатка і хлопчики з допомогою своїх мам створювали не лише іграшку, але й вправно підбирали кольори та моделювали одяг  для своєї поробки.

Було цікаво, натхненно і драйвово.

 

 

Додаткова інформація