Урок мужності «Ми – нащадки славного роду!»

10 жовтня у читальній залі книгозбірні відбувся урок мужності «Ми – нащадки славного роду». Захід пройшов напередодні 14 жовтня, дня, який в Україні став особливим, адже в цей день відзначають одразу чотири свята та пам’ятні події. Православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці, також відзначається День українського козацтва. Вже більш ніж півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії. З 2014 року святкуємо День захисника України.

З глибини віків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Давню, славну традицію сьогодні продовжили учні 9-А класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с. Гірка Полонка Луцького району Волинської області.

Під час уроку мужності зазирнули в сторінки історії, згадали наших гордих предків, які вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави. Вшанували і героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності держави. Цей урок – це знак пошани до пам'яті героїв національно-визвольних змагань, їх мужності та героїзму, збереження історичної пам'яті про доленосні події в Україні та сприяння зміцненню патріотичного духу в учнівської молоді.

Особливий інтерес в школярів викликали документи екскурс-виставки «Від подвигу століть до сьогодення» та відеоматеріали, які демонстрували подвиг та звитягу наших оборонців. Вони були не тільки гарним фоном до зустрічі, а й органічно та емоційно доповнили її.

Додаткова інформація