людинаНЕтовар

«#людинаНЕтовар: попередження торгівлі людьми в молодіжному середовищі»

12 листопада у читальній залі книгозбірні інформаційну відео-лекцію на тему: «#людинаНЕтовар: попередження торгівлі людьми в молодіжному середовищі» проведено для вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Голова правління Волинської обласної правозахисної ГО «Асоціація місцевого розвитку «Велес+» Віктор Вальчук підкреслив, що її головна мета – профілактична – уберегти українців та запобігти. Розповів що таке торгівля людьми, відмінність поняття торгівля людьми від інших суміжних злочинів, ознаки, за якими можна ідентифікувати людей, які постраждали, а також про правила безпечної подорожі за кордон.

У ліцеїстів, які побачили наочні кадри, почули інформацію, виникло багато запитань про те, як убезпечити себе під час подорожей, перебування в іноземних країнах. Вони впевнено стверджують, що обізнані люди більш захищені, а переконлива бесіда стане в нагоді як попередження для близьких та знайомих. Тому кожен повинен задуматись над сумною статистикою.

Довідково. За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. У 2017 році 281 людина постраждала через торгівлю людьми. За повідомленнями прес-служби поліції, серед постраждалих – 156 жінок, 106 чоловіків, 9 неповнолітніх і 10 малолітніх дітей. Впродовж 9 місяців 2017 року правоохоронці виявили 263 кримінальні правопорушення, передбачені статтею 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу, цей показник майже втричі більший ніж за весь 2016 рік.

Більше фото: тут.

Додаткова інформація