Намалюю любов до життя

1 листопада в читальному залі бібліотеки працівники відділу культури та мистецтв організували виставку«Намалюю любов до життя» вихованців мистецької студії «Оле-Арт» (керівник Ольга Грицюк). У мистецькій студії, якій в листопаді виповнюється 13 років, безперервно малюють, ліплять, клеять, словом – творять, любителі мистецтва.

Ця виставка обєднала роботи різних вікових категорій як зовсім маленьких, так і значно доросліших. Неперевершене враження справляють роботи виконані в техніці графіка, особливо малюнки про птаху мудрості – сову та її сімейство. Теплою аурою, своєрідним колоритом, дихають роботи тих, хто має певні проблеми зі здоровям. Мабуть, у нас, здорових, емоційний світ не настільки яскраво виражений, саме вони нас вчать особливих вмінь – щирості та безпосередності, радіти приємним несподіванкам, взаємній турботі, теплим обіймам та словам підтримки і зацікавленості.

Ми давно товаришуємо із деякими, без перебільшення, талановитими та особливими молодими людьми. Зокрема, працівники бібліотеки відвідують Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя». Саме вони також виставляли свої художні роботи сьогодні. Приємно зауважити, що керівник мистецької студії, яка з чуйним трепетом та толерантністю докладає максимум зусиль, щоб ті, кому не пощастило зі здоров’ям, відчували підтримку та могли розвивати свої таланти. Натомість вихованці, роблять усе можливе, щоб стати самостійними членами суспільства та соціалізуватися в ньому.

Привітати мистецьку студію завітали друзі, колеги, батьки, шанувальники творчості та краєзнавець, дослідник історії Волині, начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич. Для присутніх демонструвалися фотосвітлини історичних та пам’ятних місць нашого міста, миті із повсякденного життя лучан та волинські краєвиди відомого фотографа Віктора Чухрія. 

Діятиме виставка до 14 листопада.

Додаткова інформація