Виставка-реквієм «Поспішаймо творити добро»

26 липня в бібліотеці відкрили виставку-реквієм «Поспішаймо творити добро». Цим вшанували пам’ять воїна-героя Володимира Бабія, бійця батальйону «Звіробій» і танкового батальйону 54-ї бригади, який відійшов у вічність 16 липня. Переважно – це його роботи повязані із сакральною тематикою: на полотнах – ангели, архангели, зображення Ісуса Христа та Діви Марії. Ведуча заходу головний бібліотекар Любов Фрадинська, сама волонтер, вже не вперше організовує такі імпрези.

Назвали захід виставкою-реквієм, бо звучали спогади про хлопця, який не дожив до свого 22-річчя, мав важку хворобу, але багатьох спонукав робити і продовжувати добрі справи, щедро ділитися ними зі світом.

Вшанувати світлу дев’ятиденну пам’ять зібралися не лише рідні, але й знайомі, друзі атовця, гості з Литви та небайдужі до чужого горя люди. Капелан отець Олександр Вронський помолився за упокій душі. Дякуємо отцю за молитву і хороші теплі слова.

За круглим столом згадували людину-«сонечко» Володимира, життєрадісного та мрійливого, з великим серцем та щедрою душею. Про нього ніхто не міг нічого поганого сказати, бо завжди робив добро. Навіть після смерті, його друзі не покидають розпочату ним титанічну справу – збирати кошти для лікування онкохворих діток.

«Він сам робив добро і витягував із кожного навіть, коли воно було десь далеко», – ділиться його подруга Інна Голдованська.

Під час пам’ятного заходу усіх присутніх зворушило неймовірне виконання музики скрипалькою Наталією Стречен. Звучали поетичні рядки волонтерки Антоніни Євтодюк, присвячені Володі. Ще не вдалося випустити збірку, яка матиме назву – «Трансформація душі», але є сподівання до сорока днів це зробити.

Завершився захід, на якому згадували і молились за Володю, благодійним розпродажем його картин аби зібрати кошти для лікування онкохворої Анастасії Абрамчук. Під час нього було зібрано 4099.40 грн. За що низький уклін Наталії Ариванюк, Cофії Охримович, Наталії Гнітецькій, Маряні Бант, Юлії Вандзак-Шамрило.

Декілька картин буде передано його родині та волонтерці, яка дуже багато зробила для нашого Янгола – Ірині Захарченко. Викуплено картину-ікону від Кузьмич Надії, яка придбала її раніше у Володимира ще за його життя, і знову передала для продажу аби творити добро. Ще одну картину придбала бібліотека для юнацтва.

Володя мав непросту долю. Він родом з Кіровоградщини, але саме у Луцьку Господь послав йому людей, завдяки яким не тільки прожив ще кілька місяців, а й навчився малювати і після свого земного відходу завдяки картинам продовжує творити добро. Медичний волонтер лікар-реаніматолог Тетяна Білінскі, котра дуже багато опікувалася Володею Бабієм, cтавить питання: чому все частіше діагностують онкозахворювання в учасників АТО та військових волонтерів? За життя Володя Бабій давав відповідь на це питання: хімічна зброя, яку застосовує противник українських солдатів... Про це давно говорять на фронті, і ще мовчать у тилах.

Виставка-продаж картин, та збір пожертв триватиме в бібліотеці два тижні. Тому кожен може внести свій вклад, аби справа допомоги іншим, яку започаткував Володя жила. Стартова ціна картини 150 гривень.

Більше фото на Facebook

Додаткова інформація