Помилка
  • JUser::_load: не можу завантажити користувача з ID: 61

Наш сучасник Пікассо

У стінах бібліотеки працівники відділу культури та мистецтв для слухачів Волинського інстистуту післядипломної педагогічної освіти провели засідання мистецької вітальні на тему: «Наш сучасник Пікассо» (до 135-річчя від дня народження іспанського та французького художника). Захід розпочався латино-американськими мелодіями у виконанні учня музичної школи № 1 ім. Ф. Шопена Юрія Панасюка.

Пабло Пікассо був основоположником кубізму спільно з Жоржем Браком. Він багато працював як графік, скульптор, кераміст. Сформував багато наслідувачів і зробив винятковий вплив на розвиток образотворчого мистецтва в XX столітті. Згідно оцінки Музею сучасного мистецтва (Нью-Йорк), художник за своє життя створив близько десяти тисяч робіт.

Експерти назвали Пікассо «найдорожчим» художником. У 2008 році обсяг тільки офіційних продажів його робіт склав 262 млн. доларів. 4 травня 2010 року його картина "Оголена, зелене листя і бюст" була продана на аукціоні Крістіс за 106,482 млн. доларів і стала найдорожчим твором мистецтва, будь-коли проданим у світі.

 

Більше фото на Facebook

Додаткова інформація