Помилка
  • JUser::_load: не можу завантажити користувача з ID: 61

Буккросинг

Буккросинг – практика залишати книгу в публічному місці, щоб інші люди знайшли її і прочитали.

 

Шановний користувач!

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва за адресою:

м. Луцьк, пр.Волі, 2

15 січня 2014року почала роботу «жива» книжкова полиця для буккросингу.

«Жива» полиця – місце, звідки Ви можете безкоштовно взяти собі книгу, залишивши (за бажанням) взамін будь-яку іншу свою і простежити за її долею.

Ми взяли кілька абсолютно різних книг і випустили їх на волю. Приєднуйтесь до всесвітнього руху буккросинг! Не дайте Вашим книгам припадати пилом на полицях!

 

Як це працює?

Член руху буккросинг (буккросер) реєструється на спеціальному сайті. Це можна зробити на комп’ютері в читальному залі бібліотеки. Потім реєструє книги,  які готується відпустити, створюючи таким чином свою «книжкову полицю». При реєстрації кожна книга отримує унікальний код. Буккросер «звільняє» книгу на сайті (тобто робить запис, де, коли звільнена книга), і «звільняє» її  реально. Людина, що знайшла («зловила») таку книгу, увійшовши на сайт і ввівши код книги, потрапляє в журнал книги, робить там запис, про що повідомляється буккросер, що відпустив цю книгу.

Для того, щоб запустити книгу в буккросинг, необхідно наклеїти спеціальну наклейку на обкладинку книги і ще одну наклейку для нотаток на внутрішній розворот обкладинки (там можна написати своє ім'я, контактні дані, думка про цю книгу або просто Ваше послання Всесвіту).

Наклейки в необхідній кількості знаходяться у чергового бібліографа сектору реєстрації. 

Підключайтеся до міжнародного руху буккросинг! Ідея проста:

 

 

«Прочитав сам - передай іншому».

Додаткова інформація