Онлайн семінар-практикум для шкільних бібліотекарів області провели у бібліотеці

12 травня  працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва провели онлайн семінар-практикум шкільних бібліотекарів області на платформі MEET. Тема семінару: «Віртуальна книжкова виставка – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки».

Організаторка та модераторка заходу, методистка відділу виховної роботи Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Романюк окреслила важливість врахування педагогічних потреб закладу освіти при формуванні тематики і змісту, розроблення моделі віртуальних виставок літератури.

Для шкільних бібліотекарів важливо розуміння і вироблення правильних підходів, вимог і правил виставкової діяльності, на цьому зосередила увагу завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська. Завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Руслана Тимощук детально познайомила слухачів з форматами віртуальних виставок, програмами і сервісами для їх створення, інформаційною складовою. Для слухачів презентували оновлений методико-бібліографічний дайджест «Віртуальна книжкова виставка – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки», який доповнили посиланнями на розробки виставок патріотичного спрямування.

Ознайомившись з консультаціями та кращими зразками, учасники семінару-практикуму впевнилися, що віртуальні книжкові виставки залишаються своєрідними візитівками креативних бібліотек та відіграють важливу інформаційну роль у шкільному середовищі. Щоб розкрити експозицією тему, створити привабливі виставки, які викликають жвавий інтерес читачів, бібліотекарям необхідно володіти сучасними технологіями, задіяти творчий погляд на світ та книгу.

Додаткова інформація