Подарунок читачам бібліотеки від Степана Кубіва

 

18 липня, перебуваючи на Волині, перший віцепрем’єр-міністр України, голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса відвідав Волинську обласну бібліотеку для юнацтва, де зустрівся з читачами, студентами, працівниками бібліотеки та активом Волинського «Меморіалу». Гість подарував бібліотеці добірку літератури патріотичного державницького спрямування, яка була видана «Меморіалом» імені Василя Стуса.

За сприяння Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» було реалізовано більше 160 проектів. Ці книги виходять без залучення державних коштів, і в основному даруються організаціям, бібліотекамв Україні та товариствам за кордоном.

  

Видання унікальні, гарно оформлені, вирізняються особливим дизайном і високою поліграфічною культурою. Ось лише деякі з них: Українська державність: витоки, етапи становлення та розвитку; Українська повстанська армія. 1942-1954. Фотолітопис; Уряди України. На шляху відновлення та утвердження державності, з дня утворення першого українського уряду (1917-2017 рр.); За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ. 100 річчя української національної революції 1917-1921 рр.

Переступивши поріг книгозбірні, він наголосив, що для нього бібліотека – серце цінностей. Насправді, духовні людські цінності – найголовніше для кожного. Саме бібліотека відіграє важливу роль у їх формуванні.

Степан Кубів відзначив, що у нього з Волинню пов’язані цікаві моменти ще з 1989 року, коли він разом з однодумцями через Шацький район переправляли патріотичну літературу з Прибалтики через Білорусь в Україну.

P.S.

Бібліотека для юнацтва вдячна Степану Кубіву за цінний подарунок для юних волинян. Також висловлюємо вдячність давньому другу бібліотеки, голові Волинського «Меморіалу» імені Василя Стуса Олександру Жуку за ініціативу такої зустрічі.

Приходьте в бібліотеку! Читайте! Пізнавайте історію!

 

Додаткова інформація