Луцькі старшокласники дізнавалися, як святкують Різдво у Німеччині

11 грудня для старшокласників Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького у Пункті європейської інформації при бібліотеці разом із паном Андре Бьомом, представником Німецької служби академічних обмінів (DAAD) на Волині, провели тематичну пізнавальну зустріч «Різдво в Німеччині».

Учні 8-Г та 10-В класів (вчитель німецької мови Ольга Дорда) радо співали німецькі різдвяні колядки, брали участь у новорічних конкурсах, жваво обговорювали відмінність новорічних свят, дізнавались про німецькі: день Святого Ніколауса, Різдво, календар Адвента, Новий Рік (Сильвестр).

«Сьогодні, живучи у Луцьку, школярі мали можливість поринути у культуру Німеччини. Цікаво було спостерігати, як молоді люди сумлінно виконували творче завдання: створювали креативні листи німецьким дарувальникам подарунків Вайнахтсману та Крісткінду, пригощались Штоленом – традиційним німецьким різдвяним кексом та ділись враженнями. Адже різдвяні та новорічні свята є одними із найулюбленіших у багатьох людей з різних куточків світу», – зазначила Оксана Романюк, координатор бібліотечного Пункту європейської інформації.

«Оскільки, я ще з 1-го класу вивчаю німецьку мову і культуру, мені дуже сподобалась наша зустріч у бібліотеці. Поспілкуватися з носієм мови, поспівати, взяти участь у зимових конкурсах, спробувати справжній німецький різдвяний пиріг та отримати багато нових вражень – це те, що я хотіла та отримала на цьому заході», – поділилась старшокласниця Ілона Зимовіна.

«Я вже була у Німеччині і не один раз. Найбільше у різдвяний час. В Німеччині мене вразив різдвяний ярмарок, який створює неймовірний святковий настрій. На сьогоднішньому заході мені було приємно пригадати те, що я знаю про свята у Німеччині та дізнатись багато нового», – розповіла учасниця заходу, школярка Катерина Озеруга.    

Школярі дякували пану Андре Бьому за цікаві розповіді, презентації та різдвяні гостинці та зичили йому і працівникам бібліотеки: «Frohe Weihnachten!» Щасливого Різдва!

Додаткова інформація