В бібліотеці для юнацтва відбувся тренінг на тему підліткового булінгу

 

08 листопада в бібліотеці відбулося тренінгове заняття «Булінг: як не стати жертвою». Спільно із психологом Світланою Сасюк від ГО «Велес+», шкільним офіцером Патрульної поліції Романом Ткачуком та дев'ятикласниками загальноосвітньої школи села Гірка Полонка Луцького району обговорили тему підліткового булінгу.

Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу.

«Це явище поширене як в Україні, так і в усьому світі. Часто агресори навіть не усвідомлюють, що вони такими є. Багато підлітків не розрізняють жарти і булінг. На тематичних тренінгах розглядаємо різні ситуації, розповідаю школярам, що коли булінг переростає в насильство, то це вже інша ситуація, інша відповідальність та потрібне втручання поліції», – розповіла психолог Світлана Сасюк.

«Тих підлітків, що влаштовували розстріли в школах, помилково вважають агресорами. Насправді вони є жертвами булінгу, вигнанцями у своїх колективах. Представники патрульної поліції проводять профілактичні бесіди з школярами 1-11 класів на різні теми, зокрема і протидію булінгу», – зазначив офіцер поліції Роман Ткачук.

«На тренінгу навчались розпізнавати дружній тролінг, булінг та насильство. Давали відповіді на питання: як діяти і як себе захистити; що може і повинен зробити кожен, щоб зменшити системне й комплексне явище – шкільний булінг? Учням ставили відкриті питання, спонукали до роздумів, показували приклади різної поведінки. Адже будь-який колектив можна вилікувати від цього ганебного явища», – підсумувала одна із організаторів події методист бібліотеки Оксана Романюк.

Підбиваючи підсумки тренінгу, його організатори підкреслили: «Коли ти відчуваєш віддачу енергії від 40 людей – це найкращий мотиватор для роботи. Коли діти в кінці тебе обіймають і просять продовження, це найкраща оцінка твоєї роботи. Коли ти бачиш, що кожен учасник думає про почуте – це найкращий результат».

 

Додаткова інформація