Виставка літератури «Європа в особистостях»

Cтало вже доброю традицією в Україні відмічати третю суботу травня гарним святом – Днем Європи. Адже саме в нашій державі розташований символічний центр цього континенту, про що свідчить геодезичний двометровий знак у Закарпатті. Встановлений, до речі, ще педантичними вченими австро-угорської імперії у 1887-му році.

Бібліотека долучилася до відзначення цієї події, яка цього року випадає 19 травня. В нашій книгозбірні, що теж так символічно розташована в самісінькому серці міста, не стали чекати суботи, а розпочали з понеділка, влаштувавши для своїх відвідувачів Тиждень Європи. В холі бібліотеки відкрито виставку літератури «Європа в особистостях». Політики, актори, вчені, письменники, музиканти, громадські діячі –  всі ті, хто якимось чином вплинув на хід подій у цьому світі, зробив його кращим, ближчим для кожного з нас. Саме ті люди, з якими ми асоціюємо ту чи іншу країну, які своїми вчинками, творчістю та харизмом можуть розповісти про свою Вітчизну більше, аніж пам’ятки архітектури, музеї, крамниці, природні ландшафти. Гортаючи сторінки їхньої біографії, занурюєшся у таємничий світ їх музики, картин, поетичного та прозового слова, намагаєшся зрозуміти інакшу ментальність, – то мимоволі замислюєшся і над своїм буттям, власними вчинками та звичками.

А як ми презентую свою країну перед іноземцями? Чи завше з кращого боку? Чи наші співвітчизники: пересічні громадяни та імениті особи створюють гідний імідж України? Так хочеться вірити, що позитивних вражень все-ж таки більше, і десь, приміром, у Ліоні, Лодзі, Лейпцигу чи Ла-Коруньї (як і рідний Луцьк, на Л), у затишній місцевій книгарні чи книгозбірні хтось з любов’ю поставить на поличку кілька книг, альбомів, часописів про наших співвітчизників і вони будуть справжньою окрасою експозиції, викличуть неабияку зацікавленість нашою країною, спонукають знати про неї якомога більше, ласкаво запросять на щиру українську гостину.

Додаткова інформація